Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 12 Oct 2010 | 6686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g iaurt cu capsuni
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 5 piscoturi pisate
  • aschii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat:


Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si uleiul cate putin si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Punem si iaurtul, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor, iar la sfarsit se pun si bilutele de ciocolata.


Compozitia de pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida intr-un vas la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se incorporeaza untul moale la temperatura camerei in crema calduta. Se da la rece pentru cateva ore, timp in care crema se va intari. Inainte de a monta prajitura se mixeaza pana crema devine pufoasa, apoi se amesteca cu piscoturile sfaramate, bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta.


Blatul copt si racit se taie in 2 ( eu am gresit si am taiat o parte mai groasa si una mai subtire. De fapt ar fi mers taiat in 3 dar mi-am dat seama cam tarziu :)) ) Se unge primul blat cu 2/3 din crema, se acopera cu cel de-al 2-lea blat. Acoperim cu restul de crema si aschii de ciocolata si dam din nou la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Miha 1

14.10.2010, 23:46

"o ling si yo un pic si fug.... asa nu cre' ca se pune pe mine " Imi vine sa spun numa ce nu pot spune aici.

Miha 1

14.10.2010, 23:48

Dia, ce ti-e si cu fetele astea mey...

babi5 1

26.06.2013, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de ciocolata