Prajitura cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 12 Oct 2010 | 8504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g iaurt cu capsuni
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri bilute de ciocolata
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 5 piscoturi pisate
  • aschii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Blat:


Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si uleiul cate putin si se mixeaza in continuare pana devin ca o crema. Punem si iaurtul, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza amestecand usor, iar la sfarsit se pun si bilutele de ciocolata.


Compozitia de pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida intr-un vas la foc mic. Dupa ce s-a topit ciocolata se incorporeaza untul moale la temperatura camerei in crema calduta. Se da la rece pentru cateva ore, timp in care crema se va intari. Inainte de a monta prajitura se mixeaza pana crema devine pufoasa, apoi se amesteca cu piscoturile sfaramate, bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinta.


Blatul copt si racit se taie in 2 ( eu am gresit si am taiat o parte mai groasa si una mai subtire. De fapt ar fi mers taiat in 3 dar mi-am dat seama cam tarziu :)) ) Se unge primul blat cu 2/3 din crema, se acopera cu cel de-al 2-lea blat. Acoperim cu restul de crema si aschii de ciocolata si dam din nou la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Miha 1

14.10.2010, 23:46

"o ling si yo un pic si fug.... asa nu cre' ca se pune pe mine " Imi vine sa spun numa ce nu pot spune aici.

Miha 1

14.10.2010, 23:48

Dia, ce ti-e si cu fetele astea mey...

babi5 1

26.06.2013, 19:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parisul in flacari