Prajitura cu cirese

de deyzy93 in Prajituri, 14 Iun 2013 | 650 vizualizari

 

Foarte buna mai ales cu cirese proaspete

 

INGREDIENTE

  • 1 jumatate punga cirese
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 lingurita zeama de lamaie sau 2 lingurite apa minerala
  • 6-7 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Mai intai de toate desfaceti ciresele si scoateti samburii din ele, puneti-le intr-un bol si puneti cateva linguri de zahar peste ele. Luati cele 8 oua si puneti albusul in bolul in care vreti sa le bateti iar galbenusurile intr-un castronel. Bateti cat mai bine albusul. Dupa ce l-ati batut bine adaugati cate 1 lingura de zahar si bateti bine, apoi adaugati cele 8 galbenusuri si la fel amestecati bine. Puneti intr-un colt praful de copt si il stingeti cu lamaia sau apa minerala, ce aveti la indemana, adaugati si plicul de zahar vanilat. Amestecati bine pentru a ajunge praful de copt in toata compozitia si incepeti de adaugati faina.


Dupa ce ati adaugat faina puneti uleiul si amestecati bine. Puneti lingurita de cacao intr-un colt si amestecati in jumatate din compozitie (vedeti in imagine). Ungeti tava foarte bine cu ulei sau unsoare si tapaetati cu faina pe toata suprafata ei. Puneti ciresele intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama de pe ele. Puneti compozitia in tava si bagati-o in cuptorul incins, dupa ce s-a ridicat si si-a format 1 crusta foarte subtire scoateti tava si puneti repede ciresele peste....


.NU TANDAVITI PENTRU CA SE LASA BLATUL.....si bagati-o la loc in cuptor, o mai lasati in cuptor la foc mare pentru inca 2-3 minute si apoi dati focul incet pentru a se coace cat mai bine. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati sa se raceasca si apoi o taiati .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

15.06.2013, 18:16

Bunica 1

13.08.2013, 19:13

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe seci si cirese