Eclere

de aziz in Prajituri, 22 Mai 2011 | 4506 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru gogosele:

  • 150 ml ulei
  • 130ml apa
  • 200 gr faina alba
  • 5 oua

   Pentru crema:

  • 700 ml lapte
  • 150 gr -200gr zahar
  • 4 oua
  • 3 -4 linguri corn flour
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie

    Pentru sirop:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 gr smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Gogoselele: Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita.


La primul clocot se toarna toata faina o data se trage cratita de pe foc si se amesteca energic aluatul.


Cand aluatul este caldut incepem sa adaugam ouale intregi unul cate unul ,mestecand bine dupa fiecare,asa incat nu vom pune urmatorul ,pana primul nu va fi bine incorporat.


Aluatul trebuie sa fie suplu dar sa nu curga.


Punem hartie de copt in tava de la aragaz si cu un sprit facem bastonase sau forme rotunde .


Coacem formele in cuptorul preincalzit 175 grade pentru 30-35 minute fara sa deschidem usa aragazului.


Cand sant gata se scot pe un gratar si se lasa la racit dupa care le umplem cu crema de mai jos.

Crema:


Punem 500 ml lapte la fiert pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Ouale se bat cu 200 ml lapte si corn flour-ul (sau faina alba).


Cand laptele de pe aragaz incepe sa fiarba adaugam compozitia de ou amestecand cu telul continuu pana incepe sa devina consistenta crema.


Se lasa apoi la racit si se umplu gogoselele.


Deasupra pot fi ornate cu sirop de ciocolata sau glazura de ciocolata.


Siropul :topim untul cu ciocolata rupta in bucatele ,apoi adaugam smantana se lasa la racit apoi se orneaza gogoselele.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

aziz 1

02.06.2011, 16:34

mamaita

aziz 1

02.06.2011, 16:35

lilik

aziz 1

02.06.2011, 16:35

elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede