Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

de deliciousflavours in Prajituri, 20 Noi 2012 | 11224 vizualizari

 

Ce denumire lunga pentru o prajitura atat de simpla, dar totusi rafinata, as zice eu. Prajitura originala este acoperita cu o glazura de lamaie, dar eu am vrut sa creez ceva mult mai special si am combinat-o cu o crema usoara de mascarpone si aroma de vanilie. Spre surprinderea mea am primit foarte multe aprecieri si asta nu poate decat sa ma bucure enorm de mult. Mai mult ca probabil ca va fi pe lista prajiturilor de Sarbatori.
Si pentru ca este o prajitura super delicioasa am hotarat sa vin cu ea la voi si sa sarbatorim impreuna reteta cu nr. 100! :)
Va pup cu drag si va multumesc pentru fiecare comentariu, fie pozitiv fie negativ! Love you all!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Brownie:
  • 240 gr unt/margarina
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr dulceata de capsuni
  • 150 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 275 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca
  • 125 gr mascarpone
  • 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream:

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.


Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.


Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.

Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

deliciousflavours 1

27.11.2012, 08:37

Emanuella, cum ti-a iesit?

deyutzky 1

18.12.2012, 21:28

perfecta!!

deliciousflavours 1

19.12.2012, 09:40

Iti multumesc frumos, esti o draguta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!