Prajitura cu branza dulce

de Brindusa in Prajituri, 16 Feb 2010 | 7633 vizualizari

 

Am primit aceasta bunaciune de la mama, care, de cate ori face ceva dulce ne trimite si noua (norocul nostru ca stam aproape :)))) )

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • 500g faina
  • 500 g unt de la frigider, taiat bucatele
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar farin
  • 2 linguri vin alb
  • 3 linguri mari smantana
  • 1 praf de sare
CREMA
  • 500 g branza de vaci, data prin sita (sau mixata cu robotul)
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri batute spuma
  • 100 g zahar farin
  • 2 linguri smantana
  • stafide (daca va plac)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Si acum o citez pe mama:


"Blatul are consistenta de tarta.


Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus smantana si vinul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.


Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea un sul, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la frigider 1 ora (o poti lasa si mai mult, chiar peste noapte).


In timpul asta se face crema. Amesteca galbenusurile cu zaharul, adauga smantana, branza si stafidele. Cu grija adauga albusurile spuma.


Intinde blatul cu sucitorul, sub forma de foaie. Pune-l intr-o tava (tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Unge cu crema. Da la cuptor (incalzit in prealabil) la foc mediu (200C).


Lasa 20 minute, sau pana ce e facuta. "


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Brindusa 1

16.02.2010, 22:59

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos. Reteta este dintr-o carte ungureasca de pe la 1920 (a fost a bunicii) pe care mama se chinuie s-o traduca. O sa mai fac retete de acolo.

silvi0ara 1

20.02.2010, 12:56

Ce bine arata.

elena1988 1

10.03.2011, 10:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si gem