Desert prajitura dungata

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Oct 2018 | 14882 vizualizari

 

Pentru ca mai aveam ''ramasite'' care trebuiau folosite si chef mai deloc, am facut un hocus-pocus si-a iesit o dungata.....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi pandispan cu cacao de la Boromir ( 4 foi)
  • Pt. crema
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 400 ml frisca lichida Creme Patriseir
  • 200 ml frisca nendulcita LaDorna
  • 1 borcan de 400 g dulceata de caise
  • 1/2 borcan de 400 g gem de caise
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura dungata:

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D

Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului frisca lichida si frisca nendulcita si mixam bine, apoi adaugam dulceata si gemul de caise si mai mixam cca 5 min.

Intr-un castron de inox punem galbenusurile si zaharul, adaugam si laptele si omogenizam. Separat punem gelatina cu apa rece la hidratat. Asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se ingroasa, tragem de pe foc si adaugam gelatina hidratata si omogenizam, apoi incorporam in frisca batuta. 

Luam o tava care sa aiba cu aproximatie dimensiunile foilor de pandispan, o imbracam in folie alimentara, asezam prima foaie de pandispan intindem o parte din crema, peste care asezam foaia a doua de pandispan, peste care punem crema, asezam foaia a treia de pandispan si restul de crema si ultima foaie de pandispan, acoperim cu folie alimentara si dam tava la frigider pentru 3 ore. Apoi scoatem tava din frigider, taiem marginile, portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. cam asta-i toata treaba cu dungata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dungata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

Criss 1

17.12.2018, 08:44

-Licurici- 1

17.12.2018, 12:33

Arata foarte, foarte bine!

Ghita Si ElisabetaGligor 1

17.12.2018, 16:48

Ce bine arata o prajitura minunata de Craciun usoara si aspectoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu visina