Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni

de Andreea Caroline in Prajituri, 28 Iun 2014 | 4051 vizualizari

 

Aveam ramase niste albusuri si vazusem la Rocsi o reteta la o rulada din albusuri.Eu am ales sa fac o prajitura,care a iesit tare buna...cu frisca,gem de capsuni...
Cred ca face parte din categoria ,cand vrei ceva bun si simplu !

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 lingurite cu nesquik ( optional)
  • 4 linguri cu gem de capsuni
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni:

Cu ajutorul mixerului (la viteza maxima )mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare.


Adaugam zaharul si mixam in continuare.


Punem si faina si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia de albusuri.Presaram nesquik ( optional) .


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.


Cand blatul s-a racit,il taiem in doua pe orizontala.


Ungem prima parte cu 3 linguri de gem de capsuni peste care punem frisca mixata spuma tare .( lasam putina frisca pentru oranat)


Asezam apoi cealalta parte de blat ungem suprafata cu o lingura cu gem si ornam cu restul de frisca.


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca hartia de copt sa se aseze mai bine in tava ,umeziti-o sub jet de apa rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Andreea Caroline 1

30.06.2014, 22:02

tarasmariana 1

19.02.2015, 20:52

Andreea Caroline 1

04.04.2016, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem glazurata - de post