Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni

de Andreea Caroline in Prajituri, 28 Iun 2014 | 4333 vizualizari

 

Aveam ramase niste albusuri si vazusem la Rocsi o reteta la o rulada din albusuri.Eu am ales sa fac o prajitura,care a iesit tare buna...cu frisca,gem de capsuni...
Cred ca face parte din categoria ,cand vrei ceva bun si simplu !

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu zahar
  • 7 linguri cu faina alba tip '00'
  • 3 lingurite cu nesquik ( optional)
  • 4 linguri cu gem de capsuni
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni:

Cu ajutorul mixerului (la viteza maxima )mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare.


Adaugam zaharul si mixam in continuare.


Punem si faina si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .


Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia de albusuri.Presaram nesquik ( optional) .


Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.


Cand blatul s-a racit,il taiem in doua pe orizontala.


Ungem prima parte cu 3 linguri de gem de capsuni peste care punem frisca mixata spuma tare .( lasam putina frisca pentru oranat)


Asezam apoi cealalta parte de blat ungem suprafata cu o lingura cu gem si ornam cu restul de frisca.


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca hartia de copt sa se aseze mai bine in tava ,umeziti-o sub jet de apa rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Andreea Caroline 1

30.06.2014, 22:02

tarasmariana 1

19.02.2015, 20:52

Andreea Caroline 1

04.04.2016, 15:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu visine