Strudel cu mere si portocale

de T I M E A in Prajituri, 20 Ian 2013 | 2359 vizualizari

 

Un desert aromat si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foi pentru placinta
  • 10 mere mici (sau 6 mai mari)
  • 2 portocale mici
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • margarina sau ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si portocale:

Spalam bine merele si le curatam de coaja si de seminte, apoi le taiem in bucatele mici intr-un vas. Punem zeama de lamaie pentru a nu se oxida merele.


Adaugam zaharul si sucul stors impreuna cu pulpa de la cele doua portocale.


Punem pe foc si lasam sa dea in clocot de cateva ori.


Intr-un bol micut amestecam amidonul cu cateva lingurite de apa rece peste care punem apoi cateva linguri din sucul fierbinte, amestecam si turnam peste mere.


Amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa putin.


La final adaugam pudra de scortisoara.


Foile decongelate le intindem pe o plansa si ungem fiecare foaie cu margarina topita, ulei sau unt. (eu nu am reusit sa le ung pe toate pt ca erau cam rupte :( ).


Turnam umplutura si rulam.


Punem intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 15-20 minute pana se rumeneste frumos deasupra.


Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.


Servim cu un ceai aromat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

T I M E A 1

21.01.2013, 17:55

Diana

CMina 1

17.03.2013, 19:57

am facut astazi. a iesit super!! tuturor ne-a placut. am mai adaugat retetei decat un zahar vanilat. nu vreau sa va spun ca foile au stat prea mult la dezghetat si mi s-au lipit intre ele :-l. cu toate acestea e super-bun! recomand

T I M E A 1

17.03.2013, 21:33

Mina ma bucur ca ti-a placut reteta mea. Nici eu nu am fost foarte multumta de foi ca erau zdrobite si le-am uns cu greu si nu toate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Maria