Prajitura cu nuca de cocos

de lacrimioara in Prajituri, 20 Apr 2011 | 14587 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 300 grame faina,
  • 150grame untura sau unt,,
  • 100 grame zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaua,
  • 1 lingura lapte.
  • Pt umplutura:
  • 6 albuse,
  • 200 gr zahar,
  • 200 grame nuca cocos.
  • Pt crema de deasupra:
  • 6 galbenusuri,
  • 5 linguri faina,
  • 1lingura zahar,
  • 3 linguri zahar vanilat,
  • 500 ml lapte,
  • 250 gr unt,
  • 200 grame zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Se freaca faina cu untura, se adauga oul, zaharul, praful de copt ,cacaua. Se face un aluat si se imparte in 2, se fac 2 foi. Intindem prima foaie si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care preparam umplutura.


Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam nuca de cocos aceasta umplutura se toarna peste foaia din tava, peste umplutura punem a doaia foaie intinsa. Dam la copt la 180 grade 30 -35 minute. Dupa ce s-a copt lasam la racit si facem crema care vine deasupra.


6 galbenusuri se freaca cu 5 linguri de faina,(sau amidon)1 lingura zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Adaugam treptat 500 ml lapte rece si amestecam bine si dam la foc mic pana se ingroasa amestecand incontinu,luam de pe foc si lasam la racit. Intre timp se freaca untul cu 200 grame zahar. Cand crema de galbenusuri s-a racit putin adaugam untul frecat cu zaharul. Aceasta crema o punem deasupra prajiturii si deasupra radem ciocolata sau presaram cacaua

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rocsi 1

20.04.2011, 10:39

am vazut o reteta in genul asta la cireasa de pe tort ,la Cornelia Rednic...e super delicioasa

La Ancuta 1

20.04.2011, 11:07

lacrimioara 1

21.04.2011, 00:46

da rocsi am vazut ca a facut si ia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Raffaello de casa cu lichior de cocos