Negresa cu branza de vaci

de Rocsi in Prajituri, 28 Mar 2015 | 3587 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Gaby si pot sa zic ca m-a cucerit din prima. Simteam ca este pe gustul meu, al celor din familie, simteam ca o sa ne placa mult de tot si nu m-am inselat. Puteti sa o pregatiti si de Paste daca nu va place pasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 5 oua
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml lapte
  • 1 lingura cacao
  • 180 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci mai uscata( a mea a fost putin mai cremoasa)
  • 1 ou
  • 1 lingura gris (sau faina alba)
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu branza de vaci:

Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam esenta de rom, praful de copt si faina treptat.


Crema: Amestecam branza cu oul si zaharul. Adaugam grisul si coaja rasa de portocala, amestecand bine de tot. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm (merge si o tava putin mai mare, ca iese blatul cam inalt).


Turnam compozitia de blat, apoi cu o lingura punem branza deasupra. Cu o furculita amestecati putin cele doua compozitii, dar usor, eu le-am amestecat prea mult :D Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar si servim!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

Rocsi 1

30.03.2015, 21:57

Adry

mirela0911 1

31.03.2015, 14:06

Cred ca este delicioasa!

Rocsi 1

31.03.2015, 20:49

Chiar super delicioasa Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Negresa cu gem si bezea