Placinta cu branza si visine

de Rocsi in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 2931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 160 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 1 ou
    • 30 gr unt
    • 15 gr drojdie
    • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 gr branza de vaci
    • 100 gr mascarpone
    • 2 oua
    • 6 linguri zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana cu visine fara samburi
    • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit. Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios. Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute. Umplutura: Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura. Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut. La final ii dam aroma cu vanilie. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua. Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita. Turnam umplutura, nivelam, punem visinele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar. Portionam si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Rocsi 1

10.08.2015, 20:40

Multumesc Gicuta

RuxyRux 1

12.08.2015, 21:13

Superba prajiturica ta fata frumoasa si delicata!

Rocsi 1

15.08.2015, 19:47

Saru-mana din suflet Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

ieri la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si stafide