Placinta cu branza si visine

de Rocsi in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 4988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 350 gr faina
    • 160 ml lapte
    • 3 linguri zahar
    • 1 ou
    • 30 gr unt
    • 15 gr drojdie
    • 2 lingurite zahar cu pastai de vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 gr branza de vaci
    • 100 gr mascarpone
    • 2 oua
    • 6 linguri zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana cu visine fara samburi
    • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva. Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam. Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit. Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios. Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute. Umplutura: Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura. Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut. La final ii dam aroma cu vanilie. Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua. Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita. Turnam umplutura, nivelam, punem visinele. Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita. Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra. Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar. Portionam si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si visine