Placinta cu branza si visine

de merisor in Prajituri, 6 Iul 2016 | 1000 vizualizari

 

Ador genul acesta de desert rapid, iar combinația brânză + vișine mi se pare ideală.
De fapt îmi plac mai multe fructe in combinație cu brânza, dar de data asta m-am oprit la vișine, ca este sezonul lor.
Uneori prepar aluatul de foietaj în casă, că e mai sănătos, dar nu pot să nu recunosc cât de mult îmi place foietajul din comerț. :)
Foarte bună a ieșit această plăcintă cu brânză și vișine și s-a mâncat caldă, imediat ce am scos-o din cuptor.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foietaj Bella
  • 750 g brânză de vaci
  • 125 g zahăr
  • un praf sare
  • 300 g vișine
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • esență de lămâie
  • 3 ouă
  • 2 linguri gris
  • 1 lingură pesmet
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele.


Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj.


Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat cu pesmetul, două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția.


La final adăugăm vișinele, ușor scurse.


Tapetăm o tavă, de dimensiunea foilor de aluat, cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat în ea, apoi întindem umplutura de brânză cu vișine și acoperim cu a doua foaie de aluat.


Eu am preferat să transform a doua foaie într-un frumos grilaj.


Amestecăm un gălbenuș cu puțin lapte și ungem grilajul cu el.


Coacem plăcinta cu brânză și vișine pentru 30-35 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.


O lăsăm apoi minim 10 minute să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o servim cu mare poftă!


Merge la fix cu un iaurt rece, noi așa am servit-o!


Să vă fie de folos!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

noiinbucatarie 1

07.07.2016, 11:42

foarte buna trebuie sa fie!

anca_rm 1

11.07.2016, 12:57

arata foarte bine , cred ca a fost delicioasa

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:43

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!