Placinta cu branza si visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Oct 2015 | 3541 vizualizari

 

O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 13 lg zahar
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 650 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un borcanel mic cu visine puse pt prajituri
  • 2-3 lg gris
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in doua si se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se va coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie si se presara putin gris.

Umplutura: Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi visinele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna umplutura peste foaia din tava. Se presara putin gris si se aseaza cu grija cea de-a doua foaie. 

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

27.10.2015, 20:40

Vai ce buna arata Mirelusa!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:34

mirela0911 1

28.10.2015, 06:26

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si visine