Placinta cu branza si visine

de mirela0911 in Prajituri, 27 Oct 2015 | 839 vizualizari

 

O minunatie a iesit! :X

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 13 lg zahar
  • 13 lg lapte
  • 13 lg ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pt. umplutura:

  • 650 g branza de vaci cremoasa
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un borcanel mic cu visine puse pt prajituri
  • 2-3 lg gris
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si visine:

Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. In functie de cat cere aluatul se adauga faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in doua si se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se va coace prajitura. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie si se presara putin gris.


Umplutura: Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Branza se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, apoi visinele. Se omogenizeaza bine apoi se toarna umplutura peste foaia din tava. Se presara putin gris si se aseaza cu grija cea de-a doua foaie.


Se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

27.10.2015, 20:40

Vai ce buna arata Mirelusa!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:34

mirela0911 1

28.10.2015, 06:26

Vă mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si visine