Placinta cu mere

de Tuxedo in Prajituri, 7 Apr 2013 | 4556 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pentru o tava mare de 40cm/28 cm
  • Pentru aluat:
  • 2 pachete margarina (450 gr)
  • 200 gr iaurt gras (3% sau 6%)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 600gr, mai mult sau mai putin in functie de cat de uscata este faina)
  • un praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 2 kg de mere acrisoare (Granny Smith/Jonagold/Idared)
  • zahar dupa gust
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Intai pregatim merele, care se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul (eu pun cam 6-8 linguri de zahar) si se calesc pe foc pana se inmoaie. La final dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat.


Aluatul:


Scoatem margarina din frigider la temperatura camerei. O punem intr-un bol si amestecam cu iaurtul.


Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste margarina si iaurt, si se mesteca bine cu mana pana cand devine o coca nici prea moale nici prea tare, nelipicioasa.


O bagam la frigider minim 30 minute, apoi o impartim in doua parti egale si o intindem cu facaletul cat este tava. Foaia de jos o intindem mai mult pentru a o intinde putin pe peretii tavii.


Punem foaie de copt intr-o tava potrivita si intindem foaia peste care adaugam merele, iar deasupra punem cea dea 2-a foaie pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.


Se coace aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 180ºC dar trebuie verificat cuptorul din cand in cand (fiecare cuptor coace diferit). Ea se va rumeni frumos, dar nu foarte tare.


Se pudreaza apoi cu zahar pudra, se lasa la racit si se serveste!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Tuxedo 1

08.04.2013, 18:18

din cantitatea de margarina pe care am folosit-o, mi-a iesit o tava foarte mare. Eu am facut foaia un pic mai groasa, ca asa ne place noua. Am facut si din 250 de margarina, dar intr-o tava potrivita, si coca este putin elastica, daca nu o intindem suficient, se va retrage la copt .Te sfatuiesc , daca faci si iti place aluatul, sa faci doar din jumatate din cantitati!

ionela2682 1

12.04.2013, 16:25

Ce bine arata!!

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu mere