Jeleu din fructe de padure

de adnia in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 1944 vizualizari

 

Nu pot sa nu recunosc faptul ca vara este anotimpul meu preferat, si asta nu doar pentru ca e vacanta, ci mai mult datorita aparitiei fructelor de padure, pe care pot sa le culeg eu insami...si ce satisfactie mai mare decat aceasta? Nu cred ca pot descrie bucuria pe care o simt atunci cand le gasesc...si mai ales cand le adun in cosulete! Si cate retete imi mai trec prin minte...si mi se perinda prin fata ochilor, in toata spelndoarea lor!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceasca zmeura proaspata
  • 1 ceasca afine proaspete
  • 2 linguri miere poliflora
  • 1 pliculet gelatina
  • 60 ml apa rece
  • 1 picatura extract de vanilie
  • 5 linguri smantana dulce
  • 5 linguri crema de branza
  • cateva afine pentru decor si pentru crema de branza
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu din fructe de padure:

Se spala fructele de padure in apa rece si se scurg bine. Intre timp, gelatina se pune la hidratat in 60 ml apa rece ( 10 minute sunt de ajuns). Zmeura si afinele se pun in vasul blenderului si se mixeaza 30 secunde, pana devin piure. Se strecoara de seminte. Pulpa obtinuta se amesteca cu miere si 1 picatura extract de vanilie.


Gelatina hidratata se incalzeste putin pe baie de aburi (sau la microunde 10 secunde), pana devine lichida (atentie: nu trebuie sa fiarba, altfel isi pierde capacitatea de inchegare), apoi se toarna in piureul de fructe in fir subtire si amestecand continuu. Acum jeleul este gata preparat si se poate turna in forme unse cu putin ulei vegetal neutru (in cazul acesta ulei din samburi de struguri, dar puteti alege orice). Se da la rece timp de 2 ore, sa se prinda bine.


Se prepara sosul: se mixeaza in blenderul vertical smantana si crema de branza, pana devine o pasta fina. Se adauga cateva afine proaspete si mixeaza inca 10 secunde. Optional, se mai poate adauga zahar/miere. Se scot jeleurile din forme si se aseaza pe un platou. Se servesc reci, cu sosul de mai sus si decorate cu afine proaspete si frunzulite de menta.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cele mai utile forme pentru aceste jeleuri sunt cele din silicon, deoarece permit scoaterea lor foarte usor, iar jeleurile raman intacte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu din fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diaconta 1

08.09.2013, 22:53

am mai salivat eu la minunatia asta de desert

Panacris 1

09.09.2013, 08:14

adry88 1

30.05.2014, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine