Desert prajitura Dora

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mar 2022 | 6229 vizualizari

 

Dora, aia mica a clanului, maine face ceva anisori -5 fata de ai mei......inca nitel si ''compun'' o problema de matematica, dar sa trecem peste, ca au trecut multi ani de cand  rezolvam probleme matematice, azi rezolvam probleme existentiale. E cu piersici, ca ii plac ei, restul e de la mine putere, daca nu-i place , mananca decat partea de piersica. La multi ani, Dora- Minodora !

 

INGREDIENTE

  • 2 Foi de bezea ( cantitatile pt. 1 foaie si se repeta figura si pt. foaia 2)
  • tava 25/35 cm
  • 160 g albus
  • 130 g zahar
  • 25 g amidon
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • Crema
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g amidon
  • 220 g zahar
  • esenta vanilie
  • 300 g unt cu 82% grasime, moale le temperatura camerei
  • Jeleu de piersici
  • 450 g piersici din compot
  • 150 g zahar
  • 250 ml zeama de la compot sau apa
  • 50 g amidon
  • 2 pliculete top gel
  • Glazura
  • ciocolata cu gust de lamaie
  • fondant cu ciocolata neagra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Dora:

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa  mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am incorporat cu miscati lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mediu spre mic, am lasat sa se coaca foaia, este gata cand se desprind marginile de hartia de copt. Am scos foaia din tava si am alsat-o sa se racesca, apoi am dezlipit hartia de copt. Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Crema : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema, am adaugat si esenta de vanilie.. Am lasat sa se raceasca dar nu de tot, sa fie calduta. Separat am frecat untul pana am obtinut un unt spumos, am incorporat lingura cu lingura.  crema fiarta. Am impartit crema in doua parti egale.

Jeleu : Am blendat piersicile din compot pana am obtinut un piure. Am transferat piureul intr-o craticoara de inox, am adaugat zaharul, amidonul, zeama de compot si pliculete de top gel. Am omogenizat bine si am pus la fiert, amestecand continuu pana ce a inceput sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca putin , apoi am bagat la congelator pentru 15 min.

Prima parte de asamblare.Am asezat prima foaie de bezea, am intins jumatate de crema si am dat tava la frigider cca 10 min.Am scos tava de la frigider, jeleul de la congelator si am intins jeleul peste crema intarita. Am bagat tava la congelator pentru inca 15 min, apoi am intins si restul de crema, am asezat a doua foaie si am presat un pic sa se faca priza intre crema si foaie. Am lasat prajitura la frigider cca 2 ore, apoi am portionat-o si am glazurat fiecare bucatica in parte cu ciocolata topita si fondant topit.

TIPS-URI

1

daca faci totul cu rabdare si folosesti ingrediente e calitate este imposibil sa nu iti iasa ceva delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Dora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

05.03.2022, 08:11

Delicioasa!

madi_marin 1

05.03.2022, 09:37

La multi ani sarbatoritei! Sa fie sanatoasa si fericita! Prajitura arata foarte bine si sigur a fost delicioasa!

mirela0911 1

06.03.2022, 20:04

Minunata prajitura! La multi ani, Dora!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piersici