Tarta cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 25 Oct 2016 | 921 vizualizari

 

Pentru iubitorii de cocos, aceasta tarta e grozav de buna! Te lingi pe degete ...

 

INGREDIENTE

Pt. crusta:

  • 250 g faina
  • 110 g unt rece
  • 1/2 lgt sare
  • 2 lg zahar
  • 3-4 lg apa rece

Pt. crema de cocos:

  • 1 ou mare
  • 2/3 cana zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte

Pt. topping:

  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • 1 lg nuca de cocos
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuca de cocos:

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic si omogen. Se adauga apa rece in functie de cat este nevoie. Se intinde aluatul in forma rotunda, astfel incat sa acopere si peretii formei de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15-20 de minute pana prinde o usoara culoare aurie. Se lasa sa se raceasca bine.


Crema: Intr-o craticioara se mixeaza bine oul cu sarea si zaharul. Se adauga amidonul, se amesteca, apoi se toarna laptele si se omogenizeaza. Se da cratita pe foc mediu si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fund. Cand este gata, se stinge focul, se adauga nuca de cocos si esenta de vanilie. Se omogenizeaza.


Ciocolata impreuna cu laptele se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste toata ciocolata. Se pastreaza 2 lg de ciocolata topita, restul se toarna peste crusta si se da 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata. Se adauga apoi crema de cocos si se niveleaza pe toata suprafata.


Topping: Frisca se mixeaza impreuna cu esenta de vanilie. Nuca de cocos se pune intr-o tigaie, fara ulei si se prajeste usor pana devine aurie.


Se formeaza moatze de frisca peste crema de cocos, pe mijloc se presara nuca prajita iar pe margini se deseneaza cu ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza nuca de cocos, poate prepara o budinca simpla de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

stefy_a 1

26.10.2016, 07:11

delicioasa!

anca_rm 1

26.10.2016, 13:40

daca vorbim de cocos atunci servesc cu mare placere , ador

mirela0911 1

26.10.2016, 21:29

Va multumesc, e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca