Negresa cu glazura si nuci caramelizate

de MonaMimi in Prajituri, 30 Noi 2013 | 3080 vizualizari

 

reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g nuci prajite taiate grosier
  • glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • nuca caramelizata:
  • 100 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura si nuci caramelizate:

Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.


Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.


Punem compozitia intr-o tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.


Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.


Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.


Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.


Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MonaMimi 1

30.11.2013, 20:44

diaconta 1

30.11.2013, 22:03

Imi plac negresele in orice combinatie

MonaMimi 1

30.11.2013, 22:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Brownies cu banane