Cosulete cu nuci

de cristina1985 in Prajituri, 25 Sep 2014 | 1999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml untura topita(margarina sau unt)
  • 5 lg zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4-5 lg smantana
  • 500 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • praf de copt (sau 1 lg-ta bicarbonat stins cu otet)
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • 2 borcane gem de macese
  • 4 albusuri
  • 5-8 lg zahar pudra
  • 250 gr nuci macinate
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu nuci:

Se amesteca galbenusurile, zaharul, sarea , praful de copt, faina, smantana, untura topita, coaja de lamaie.


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul pudra pe rand si se bate bine, pana devine o spuma tare, apoi se incorporeaza nuca.


Se pune hartie de copt in fiecare forma, apoi se ung cu putin ulei cu o pensula, se pune din aluat cate o bucatica si se apasa cu degetele pana se imbraca interiorul formei.


In fiecare se adauga cam 1 lg gem, iar peste se pune umplutura de nuca cu lingurita si se dau la cuptor cam 35-40 minute.


Ies foarte multe cosulete , depinde de marimea formelor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

25.09.2014, 21:21

Cred ca sunt delicioase!

MotanLaOale 1

26.09.2014, 11:30

Panacris 1

27.12.2015, 08:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt de capsuni