Placinta insiropata, cu piersici

de Steffy in Prajituri, 7 Dec 2013 | 9561 vizualizari

 

Este o reteta luata de la Merisor, cu cateva modificari bineinteles. Am facut-o de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei.
A fost tare buna, draga Merisor, multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 pachet foi subtiri de placinta (400 g)
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 250 ml ulei
  • 400 g iaurt
  • o cutie compot de piersici feliate (800 g)
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • siropul de la compot
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta insiropata, cu piersici:

Blatul: foile de placinta se lasa la decongelat cateva ore si se taie fasii lungi, pastrand una pe care o asezam pe fundul tavii.


Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam pana se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitie punem iaurtul, in care am amestecat praful de copt si sarea.


Ungem tava cu putin ulei, asezam foaia oprita in tava, punem jumatate din compozitie si jumatate din fasiile taiate, uniformizam cu o lingura, apoi punem si restul de fasii, si compozitia ramasa.


Adaugam feliile de piersici din compot in tava si dam la cuptor pentru 40 minute, la foc mediu.


Siropul: caramelizam zaharul si cand s-a topit, adaugam apa si lasam sa fiarba pana la diluarea completa a zaharului. Dupa ce s-a racit, adaugam siropul de la compot.


Cand placinta este gata, scoatem din cuptor si turnam siropul deasupra, putin cate putin.


Se serveste cand s-a racit. Este delicioasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta insiropata, cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

08.12.2013, 11:21

Anett 1

08.12.2013, 11:42

mirela0911 1

08.12.2013, 12:04

cu piersici ... buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt de piersici si frisca