Prajitura saseasca cu branza dulce

de Cris2711 in Prajituri, 28 Iun 2013 | 35567 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la draga mea Corina33,a iesit foarte buna si am sa o mai prepar.

 

INGREDIENTE

  • 800 ml lapte
  • 220 gr. gris
  • 2 linguri de zahar
  • 500 gr. branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 gr. zahar
  • 50 gr. faina
  • 50 gr. unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie(1 lamaie)
  • sare
  • zahar pudra
  • unt pentru uns forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura saseasca cu branza dulce:

Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar.


Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon.


Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C.


In forma unsa se orneaza grisul cu lapte pe toata suprafata ei.


Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul,faina,untul,coaja de lamaie ,zaharul vanilat si ouale.


Crema de branza se orneaza peste grisul cu lapte.


Se da la foc,200 °C pentru circa 30 de minute.


Cand s-a rumenit se scoate de la cuptor se lasa la racit in forma,cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

se poate reduce cantitatea de gris si la jumatate.este buna si asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

mena29 1

15.03.2016, 04:19

Exact pe gustul meu!

mihaelar63 1

28.11.2017, 00:32

Ce bunatate

RuxyRux 1

27.11.2018, 22:15

Minunata ca tine Cris! Muuulti ani frumosi si sanatosi scumpo!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu crema de branza