Sirop de zmeura, la rece

de Xandrinne in Sirop / Compot, 2 Iul 2015 | 5819 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am descoperit pe site-ul Bucatareselor vesele o reteta simpla de sirop; am repetat-o de multe ori si siropul mi-a stat foarte bine peste iarna, pastrandu-si parfumul.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg zmeura,
  • 1 l apa rece,
  • 10 g salicil (sau aspirina),
  • 4 lingurite sare de lamaie/suc de la o lamaie,
  • zahar: la fiecare litru de sirop rezultat se cantaresc 800 g zahar.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de zmeura, la rece:

Intai culegem zmeura, sau o cumparam :)


Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece.

Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua zile.



Dupa doua zile, asezam intr-o sita mai mare un tifon, punem sita deasupra altui vas, mare, si turnam din compozitia noastra in sita, cat permite marimea acesteia; prindem tifonul de marginile libere si-l rasucim, ca sa scurgem siropul. Rasucim bine-bine, pana raman in tifon doar samburii fructelor. Repetam operatia pana terminam toata cantitatea de zmeura.



Cantarim lichidul obtinut si, la fiecare litru, punem cate 800 g de zahar. Amestecam, din cand in cand in vas, pana la topirea completa a zaharului.


Cand zaharul s-a topit complet punem siropul in sticle curate, infiletam capacele si transferam siropul in camara/beci. Se serveste cu apa minerala si gheata, daca doriti.

TIPS-URI

1

Eu am cules zmeura in reprize, niciodata nu am avut 3 kg culese... asa ca am adaptat cantitatile ingredientelor la zmeura culeasa, folosind regula de trei simpla :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de zmeura, la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

03.07.2015, 14:37

Ce culoare minunata! Si gustul trebuie sa fie foarte bun, mai ales in toiul iernii!

MotanLaOale 1

03.07.2015, 19:12

Xandrinne 1

13.07.2015, 13:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocana de legume

ieri la 22:08

Balmos

ieri la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

ieri la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

RETETA RECOMANDATA
NECTAR DE PAPADIE