Desert cu sampanie si zmeura

de Xandrinne in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 861 vizualizari

 

Reteta acestui desert cu fructe am descoperit-o intr-o emisiune culinara, de pe Euforia; nu mai retin cum se numea emisiunea, mi-am notat in caiet doar reteta, fara alte amanunte.
In reteta originala s-au folosit zmeura, afine, coacaze, mure si cirese. Eu am pus doar zmeura, adica ceea ce aveam in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri sampanie,
  • fructe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu sampanie si zmeura:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia.

In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie.


Introducem formele in cuptorul preincalzit, la 180 de grade. Le-am scos dupa ce au trecut testul scobitorii (iar nu pot spune cat le-am lasat in cuptor, oricum, vreo 25 de minute tot au stat la copt).


Am indraznit sa le pudrez cu zahar. Si le-am garnisit cu alte cateva boabe de zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu sampanie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

06.12.2014, 21:31

diaconta 1

06.12.2014, 22:21

Excelent fix pe gustul meu

Xandrinne 1

14.12.2014, 07:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert cu zmeura