Rulada de pui cu carnati de casa

de Xandrinne in Pui, 4 Ian 2015 | 5316 vizualizari

 

Am vazut reteta la Rocsi si mi-a placut foarte mult; atat de mult ca nu am rezistat tentatiei si am pregatit-o si eu. Multumesc, Rocsi!

 

INGREDIENTE

  • 4 jumatati de piept de pui,
  • 4 carnati de casa,
  • fasii de ardei rosu/gogosar (eu am avut pus la congelator, deci le-am lasat la dezghetat mai intai),
  • cascaval (optional),
  • 8 cubulete de unt,
  • 1 cutie de rosii decojite, in suc de rosii,
  • 1 foaie de dafin,
  • sare, piper,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • boabe de piper,
  • oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu carnati de casa:

Batem usor cu ciocanul de snitele pieptul de pui, spalat si tamponat cu prosoape de bucatarie. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, dupa gust.

Asezam pe fiecare felie de piept cate un carnat de casa si fasii de ardei/gogosar; eu am pus si niste fasii de cascaval, care s-a topit la copt si a dat o nuanta delicioasa preparatului (dupa gustul meu, desigur ;) ). Rulam strans carnea, prindem cu scobitori, sau cu snur din silicon.

Punem ruladele intr-o tava/vas termorezistent, le presaram cu oregano. Tocam rosiile decojite (eu le-am lasat asa, intregi); adaugam foaia de dafin, usturoiul, boabele de piper. Pe fiecare rulada punem cate doua cubulete de unt. Eu am adaugat si o cana cu apa la sucul de rosii, si am avut mai mult sos.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu, intepam ici-colo cu o scobitoare si dam la cuptor (preincalzit, la 180-200 de grade). Dupa o ora, inlaturam folia de aluminiu si mai lasam vasul in cuptor cca 20 de minute. Intre timp o stropim cu sosul din tava, de 2-3 ori.

E buna si calda, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Xandrinne 1

05.01.2015, 22:48

Va multumesc!!

Rocsi, ne-a placut foarte mult!

Panacris 1

06.01.2015, 09:07

mirela0911 1

08.01.2015, 14:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui