Rulada cu spanac si crema de branza

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 2371 vizualizari

 

O minunata rulada, pufoasa, usoara, gustoasa, pe care eu nu am mai preparat-o pana acum, dar care mi-a placut foarte mult! Reteta am gasit-o pe blogul Adrianei.

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 450 g spanac congelat (1 punga),
  • 5 oua,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 lingurita sare.

Pentru crema:

  • 200 g crema de branza natur (Delaco am folosit eu),
  • 200 g telemea,
  • 60 g branza de oi (cas pus cu sare pentru iarna),
  • 1 conserva de porumb.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu spanac si crema de branza:

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija.



Tapetam o tava (40/30) cu hartie de copt si turnam compozitia pregatita; uniformizam. Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 15-20 de minute; intepam cu o scobitoare blatul, daca este copt scobitoarea o sa iasa curata.



Scoatem tava din cuptor, asteptam 1 minut dupa care rulam blatul impreuna cu foaia pe care s-a copt. Lasam la racit.



Radem telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mici, la fel si branza de oi; mixam cele doua impreuna cu crema de branza, pana obtinem o crema fina. Eu am pus si o lingura de smantana, care era tare gustoasa si nu m-am putut abtine :)

Incorporam in crema boabele de porumb (dupa gust), bine scurse. Cu crema obtinuta umplem foaia de rulada. Rulam cu grija, infasuram rulada in folie de plastic si o transferam la frigider. O taiem dupa ce a stat minim 3 ore la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spanac si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Xandrinne 1

04.01.2015, 05:51

Xandrinne 1

04.01.2015, 05:52

Simona, buna ideea cu strugurii

Teo 1

06.01.2015, 18:46

E atat de gustoasa si de frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!