Panna cotta cu ananas

de Xandrinne in Dulciuri, 5 Ian 2015 | 2084 vizualizari

 

Minunat desert panna cotta asta! Nu m-as satura, cred, nici cu trei portii... Am gasit o varianta pe blogul Laurei Adamache, cu sos caramel. Eu am preferat fructele de padure.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca,
  • 75 ml lapte,
  • 70 g zahar pudra,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 10 g gelatina,
  • 100 g piure ananas (am folosit ananas conservat).
  • Pentru topping: 100 g fructe de padure (congelate),
  • 2-3 linguri zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ananas:

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.



Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.



Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere (nu fierbem!). Oprim focul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana aceasta este dizolvata.



Adaugam si piureul de ananas si omogenizam.



Turnam compozitia in forme (eu am folosit 5), lasam la racorit. Cand s-au racit formele le transferam in frigider, pentru 3-4 ore.


Pentru topping am pasat fructele de padure si le-am pus intr-o craticioara impreuna cu zaharul; am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a topit zaharul. Am trecut amestecul prin sita. L-am turnat rece peste panna cotta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

06.01.2015, 20:22

mirela0911 1

08.01.2015, 13:50

Lia_ 1

08.01.2015, 16:19

mi-era dor de postarile tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu ciocolata si rom