Galuste cu prune

de kamy in Dulciuri, 4 Oct 2011 | 3668 vizualizari

 

Cand am facut gemul,am ales 10 prune care erau mai mici cu care am facut galuste,ca dor mi-era.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 7-8 ling.faina
  • 1 ling.ulei
  • pesmet
  • ulei
  • scortisoara
  • zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat se adauga faina,franamtand bine cu mainile(trebuie sa obtinem un aluat ca de paine,dupa ce a dospit).Se face un sul din coca,pe care-l taiem in bucati.Luam in mana o bucata,o facem rotunda,o aplatizam si in mijloc punem pruna intreaga(pe care am dat-o in prealabil prin scortisoara),inchidem marginile si formam iara o bila.Dupa ce am facut toate galustele,le punem la fiert in apa clocotita cu sare.Sunt gata cand se ridica deasupra.Le luam cu o spumiera si le tavalim prin pesmet dupa care le pudram cu zahar amestecat cu zahar vanilat.


Pesmetul: intr-o tigaie,pe foc,se pun 6-8 ling.pesmet si se caleste pana capata o culoare aurie,se inchide focul si se adauga ulei,pana se incorporeaza tot pesmetul.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

daca va ramane aluat,faceti un sul gros cam cat un deget,taiati la aceeasi lungime,fierbeti, dati-le prin pesmet si presarati cu zahar.Sunt foarte bune si asa,la noi le zice VUTANE.(a se citi vutzane)

2

galustele fara ou in compozitie,mie imi plac cel mai mult,sunt pufoase si nu-s cleioase deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kamy 1

09.10.2011, 20:41

eduard...lasa ca mai fac si te anunt din timp

cocolina 1

22.04.2012, 14:18

Foarte buni deliciosi

kamy 1

12.05.2012, 09:09

cocolina...multumesc pup

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin