Strudel cu dovleac

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Sep 2015 | 1591 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac pentru placinta
  • 350-400 g zahar
  • scortisoara- dupa gust
  • 3 linguri de pesmet
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • un sfert lingurita de sare
  • 350 ml apa calduta
  • 6 linguri de ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.

Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.

In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la racit.

Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.


Pentru aluat se pune jumatate de faina intr-un vas, se face un loc unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate de apa calduta. Imediat se adauga uleiul, sarea, se amesteca bine si apoi restul de apa si faina pana iese un aluat elastic.


Am impartit aluatul in 3 parti si se prepara imediat, nu se lasa la dospit.


Am uns masa cu putin ulei si am intins fiecare parte subtire, am pus umplutura , am rulat bine si am strans la capete sa nu iasa umplutura.


Am pus cele 3 rulouri intr-o tava cu hartie de copt unsa cu ulei si le-am uns cu ulei deasupra.


Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 50 min pana se rumenesc.



Se lasa la racit 30 de minute apoi se presara zahar pudra.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

se pot face strudele si cu mere si branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

24.09.2015, 21:58

original cu dovleac

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:33

Grozav! Am pus reteta ta la favo...multumesc!

Moni_alex 1

26.09.2015, 15:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "turnata "cu dovleac