Strudel cu dovleac

de Moni_alex in Dulciuri, 22 Sep 2015 | 1279 vizualizari

 

O reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg dovleac pentru placinta
  • 350-400 g zahar
  • scortisoara- dupa gust
  • 3 linguri de pesmet
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • un sfert lingurita de sare
  • 350 ml apa calduta
  • 6 linguri de ulei
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.

Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.

In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la racit.

Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.


Pentru aluat se pune jumatate de faina intr-un vas, se face un loc unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate de apa calduta. Imediat se adauga uleiul, sarea, se amesteca bine si apoi restul de apa si faina pana iese un aluat elastic.


Am impartit aluatul in 3 parti si se prepara imediat, nu se lasa la dospit.


Am uns masa cu putin ulei si am intins fiecare parte subtire, am pus umplutura , am rulat bine si am strans la capete sa nu iasa umplutura.


Am pus cele 3 rulouri intr-o tava cu hartie de copt unsa cu ulei si le-am uns cu ulei deasupra.


Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 50 min pana se rumenesc.



Se lasa la racit 30 de minute apoi se presara zahar pudra.


POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

se pot face strudele si cu mere si branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

24.09.2015, 21:58

original cu dovleac

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:33

Grozav! Am pus reteta ta la favo...multumesc!

Moni_alex 1

26.09.2015, 15:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere/piersici