Crema de zahar ars cu frisca

de nadina73 in Dulciuri, 13 Iun 2010 | 13909 vizualizari

 

este dupa reteta lui janet ,insa eu l-am accidentat si i-am pus si frisca

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar(brun)
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de rom
  • 2mere
  • 400 ml frisca
  • 4 linguri de zahar pt frisca
  • caramel-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu frisca:

Se ard 5 linguri de zahar care se intind pe toata cratita inclusiv pe pereti vasului.

Merele se taie feliute subtiri si se pun peste zaharul caramelizat.

Ouale se amesteca bine cu zaharul,romul,amidonul si apoi se pune laptele.

Se toarna compozitia in vasul in care s-a caramelizat zaharul ,usor sa nu se stice forma merelelor care se vor ridica la suprafata.

Se pune vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si se pune la cuptor pentru aproximativ 50 minute la 160 grade

Cand crema e gata se scoate din cuptor se lasa la racit iar apoi se rastoarna pe un platou(eu l-am accidentat putin)se orneaza cu frisca si cu caramel

Se lasa in frigider 2 ore sa se raceasca bine.................pe caldura de afara merge grozav de bine o astfel de crema

Este foarte buna reteta, Janet !

super!

felicitari!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Bya Ralu 1

05.07.2013, 16:27

bun

nadina73 1

10.07.2013, 16:09

Constelatialeu 1

26.01.2014, 10:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!