Cremsnit

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 3007 vizualizari

 

De data asta n-am mai trisat,mi-am facut singura foile din aluat cu osanza.e un pic de munca,dar n-am crapat .....E o prajitura preferata de baietii mei...

 

INGREDIENTE

  • Foile
  • 1 kg aluat cu osanza- reteta o gasiti pe pagina mea de retete
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 l lapte
  • 60 g unt
  • esenta de vanilie
  • 500 ml frisca vegetala..
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Mai intai pregatim foile.Am facut aluatul cu 2 zile inainte,asa ca l-am scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete.Am intins 2 foi ,30/40 cm ,le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava,am intepat cu furculita si le-am dat la copt.Cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30-35 min.Se lasa la racit.


Crema: Galbenusurile cu zaharul le mixam bine,adaugam faina cernuta si diluam cu laptele.Punem cratita pe foc la fiert si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase,este gata cand se ingroasa.Se trage de pe foc se adauga esenta de vanilie si untul,se lasa cca 10 min sa se racoreasca.


In tava in care am copt,punem folie alimentara,asezam o foaie ,turnam crema.


Batem frisca bine,fiind vegetala este deja dulce.In frisca batuta,cca 300 ml sfaramam foaia a doua si apoi punem desupra cremei .La final ornam cu restul de frisca si radem ciocolata.E buna a doua zi,sa se inmoaie bine foile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

20.04.2014, 00:15

Ce harnica esti!

Satisfyyourcravings 1

20.04.2014, 16:18

Delicios!

laura_n 1

23.04.2014, 17:41

bravoo, Cleme!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit