Reteta de placinta cu ton

de Xandrinne in Ton, 8 Dec 2022 | 4000 vizualizari

 

Reteta de placinta cu ton by Laura Sava.
Mi-a plăcut de cum am văzut pozele postate de Laura pe FB. Și am încercat-o. E foarte bună, nu a rezistat mult.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt: faina, drojdie, zahar, ton, ceapa, morcov, ardei, ulei, lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinta cu ton:
  • 500 g făină
  • 260-280 ml apă călduță
  • 25 g drojdie (proaspătă)
  • 1 linguriță zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 600 g ton în ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei/gogoșar roșu
  • 5-6 linguri ulei
  • sare, piper, după gust
  • zeama de la o jumătate de lămâie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinta cu ton:

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu ton

Mai întâi am pregătit aluatul: în castronul cu făină am făcut o gropiță unde am pus drojdia sfărâmată, presărată cu zahăr, după care am turnat ușor apa călduță, amestecând cu o lingură, să încorporez și puțin din făină; am lăsat să dospească un pic drojdia după care am amestecat și restul de făină din castron. Am început să frământ aluatul, adăugând și sarea, mai apoi uleiul, până nu mi s-a mai ținut de degete coca rezultată. Am lăsat la dospit cca o oră. 

Am spălat și curățat legumele, le-am tocat cubulețe nu prea mici și le-am înăbușit în cele 5-6 linguri de ulei, într-o tigaie acoperită cu un capac, cam 10 minute. Am lăsat la răcorit.

Am scurs tonul din conservă (am păstrat uleiul), l-am zdrobit cu furculița și l-am amestecat cu legumele răcite; am adăugat sare, piper, zeamă de lămâie. 

Din aluatul crescut am întins trei foi, nu prea subțiri, peste care am pus compoziția cu ton împărțită în trei; am rulat cu grijă și am transferat rulourile într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Am mai lăsat un pic la crescut.

Am copt rulourile în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 25 de minute; am scos tava din cuptor, am uns plăcintele cu ulei din conserve și le-am mai copt încă 15 minute.

Vezi si reteta de Placinta cu peste, legume si piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

11.12.2022, 09:30

Lau 1

13.12.2022, 10:14

Rocsi 1

14.12.2022, 20:04

Am mai facut si eu in acest post pentru ai mei! Le place mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ton