Galette cu zmeura

de Xandrinne in Prajituri, 21 Dec 2014 | 2777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt,
  • 150 g faina,
  • 30 ml apa,
  • putina sare;
  • fructe (zmeura si afine, in cazul meu),
  • 50 g unt,
  • 2 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu zmeura:

Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute.

Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe care le-am transferat in tava tapetata cu hartie de copt. Am asezat in mijloc fructele, le-am presarat cu zahar, am pus si aschii de unt deasupra, iar marginile aluatului le-am intors peste fructe, realizand cateva cute. Am copt cca 40 de minute (pana s-au inceput a se rumeni pe margini galettele).

Daca ti-a placut reteta noastra "Galette cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.12.2014, 21:19

Mmm...

MotanLaOale 1

21.12.2014, 21:50

Merisor 1

22.12.2014, 06:35

Cat imi place, ce ai facut tu aici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brownie cu piersici