Desert prajitura Craiasa zapezii

de Bucataras Monica in Prajituri, 25 Iul 2020 | 2920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de faină
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • Crema de vanilie și crema de ciocolată
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 40 g amidon/faina
  • 250 g unt/margarină
  • 100 g ciocolata neagra
  • esenta de vanilie
  • Stratul de frisca
  • 400 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • nuca de cocos
  • 200 g biscuiti petit beurre
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa zapezii:

Blat

Se mixează albusurile spuma impreună cu un praf de sare, se adaugă zaharul si se mixeaza pana ce va avea consistenta unei bezele.

Se adauga uleiul si se mixeaza pana ce se va omogeniza.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta, coaja de lamaie.

Compozitia se va omogeniza cu ajutorul unei linguri sau palete cu miscari usoare.

Se toarnă compozitia in tava tapetata cu hartia de copt, si va fi lasata in cuptorul incalzit pana ce aceasta va trece testul scobitorii,dupa ce se va coace va fi lasata sa se raceasca.

Crema

Intr-o oala vom pune laptele la incalzit iar intr-un bol vom bate ouale cu zaharul,dupa care vom adauga amidonul apoi treptat laptele fierbinte.

Vom pune  din nou pe foc amestecand continuu pana ce aceasta se ingroasa avand constistenta unei budinci.

 Crema va fi imparita in 2 boluri, in una vom adauga ciocolata, in cealalta adaugam esenta de vanilie si le vom lasa sa se raceasca.

Untul tinut  la temperatura camerei il batem spuma dupa care il impartim in doua parti egale adaugandu-l treptat si amestecand cu atentie sa nu taiem crema.

Frisca

Se mixeaza smantana pana ce se va omogeniza, vom adauga zaharul si se va mixa pana ce aceasta se intareste.

Asamblarea prajiturii: 

Intr-o tava adaugam blatul racit urmat de crema de ciocolata,apoi biscuiti trecuti prin lapte, acesta va fi urmat de crema de vanilie,dupa ce nivelam bine,lasam la frigider circa 1 ora  dupa care adaugam frisca si vom decora cu nuca de cocos sau ciocolata rasa (dupa preferinte).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa zapezii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de lamaie