Cornuri pufoase

de corina241 in Prajituri, 19 Noi 2010 | 3548 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Untul se topeste la foc mic,intr-o craticioara(foto 1).Dupa ce untul a fost topit se ia de pe foc ,adaugam zaharul si amestecam bine.

Separat,intr-un bol se amesteca bine ouale cu drojdia(foto2) cu mare atentie sa nu se formeze cocoloase;apoi se pun si ele peste compozitia cu unt si zahar.Laptele se adauga si el omogenizand compozitia.(foto3)

La sfarsit punem faina si framantam un aluat moale;care sa nu se lipeasca de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop si lasam la cald 40-60 minute,pana se ridica bine.

Intindem aluatul formand un cerc si cu un cuter special se taie fasii de triunghiuri(vezi foto5).La marginea fiecarei fasii de aluat se pune cate un varf de lingura cu finetti si apoi rulam formand cornurile.Se aranjeaza in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se lasa la foc potrivit 40 minute pana incep sa se rumenesca.

Le scoatem din cuptor  le ungem cu miere,presaram nuca sau pudram cu zahar.

Se pot servi calde sau reci.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri pufoase-0
Cornuri pufoase-1
Cornuri pufoase-2
Cornuri pufoase-3
Cornuri pufoase-4
Cornuri pufoase-5
Cornuri pufoase-6
Cornuri pufoase-7
Cornuri pufoase-8
Cornuri pufoase-9

COMENTARII (14)

corina241

corina241 1

20.11.2010, 08:43

cu toata placerea

lilik

lilik 1

24.11.2010, 10:46

arunca-mi si mie unul la cafea
la fav.

vickyduta

vickyduta 1

24.11.2010, 11:07

Se vede pufosenia lor asa de bine......vreau si eu 1-2...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!