Prajitura cu foi si crema de ciocolata

de aziz in Prajituri, 28 Aug 2011 | 23931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi (3foi):
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 200 ml iaurt
  • Ingrediente crema:
  • 400 ml lapte+100ml
  • 200 gr zahar
  • 2oua
  • 4 linguri corn flour
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de ciocolata:

Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc ,adaugam untul si iaurtul/Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri.Albusurile se bat spuma si le adaugam compozitiei cu o paleta ,amestecand usor.Se imparte compozitia in 3 parti .Daca doriti foi subtiri ,mai subtiri decat cele din foto ,coaceti foile in tava de aragaz ;daca le doriti mai inalte faceti ca mine, intr-o tava de 20 / 30 cm.Se fac trei foi in tava cu hartie de copt.Foile se coc la 180 grade pana se rumenesc putin, cam 15 minute.

Crema: punem cele 400 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si ciocolata.Laptele ramas se amesteca cu ouale si corn flour-ul.Cand laptele cu ciocolata incepe sa fiarba adaugam laptele cu ou si cornflour si amestecam continuu sa nu se prinda ,pana se formeaza o budinca consistenta.Untul se bate spuma si se incorporeaza cremei numai dupa racire completa.Crema obtinuta se imparte in trei si se umplu foile.         

Prajitura trebuie sa stea cel putin o noapte la frigider,a doua zi este buna,a treia zi este excelenta, a patra zi se lasa cu bataie pentru ultimele bucati :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Cris2711 1

08.10.2011, 12:09

iar ma omori cu retetele tale

aziz 1

08.10.2011, 20:39

nici gand cris eu tin la tine mai, s-o faci sa vz numai ce nebunie este

mioaraiov 1

29.12.2012, 12:54

gasesc la noi in magazin corn flour
?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura soacrei