Tort cu crema de branza si piersici

de Xandrinne in Torturi, 1 Iun 2015 | 2770 vizualizari

 

Desi e facut cu ceva timp in urma, postez astazi reteta acestui tort, asa, ca de 1 iunie :)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort, cumparat sau facut,
  • o conserva de compot de piersici Sun Food,
  • 400 g crema de branza Goldessa, de la Lidl,
  • 400 ml frisca lichida Pilos, tot de la Lidl (sunt incantata de frisca asta, imi iese fara emotii),
  • 1 plic gelatina,
  • 150 g zahar (sau cat vreti de dulce sa fie tortul).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si piersici:

Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am amestecat usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat compozitia intr-o forma de copt detasabila si am copt blatul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute (faceti testul scobitorii, pentru a va asigura ca e totul in ordine).


Am lasat blatul la racorit, pe un gratar pentru prajituri. Rece, l-am taiat in trei felii.


Pentru insiropat am folosit zeama de compot.


Separat am mixat crema de branza cu zaharul. Am incorporat si gelatina, hidratata, in prealabil, in apa rece, cat s-o acopere, apoi tinuta la bain marie pana s-a lichefiat. Am batut bine frisca si am adaugat-o, usor, in crema de branza.


!! Am pus deoparte putina frisca, pentru ornat. La mine frisca ramasa fu galbena, m-am jucat nitel cu niste colorant. Puteti sari peste acest pas.


Am trecut la montarea tortului: am asezat o felie de blat pe un platou si am asezat in jurul ei inelul formei de copt detasabile. Am insiropat, am presarat bucati de piersica din compot, din loc in loc, am pus deasupra 1/2 din crema de branza. Am asezat a doua felie de blat si am repetat pasii descrisi anterior.


Am acoperit tortul cu a treia felie de blat, pensulata cu zeama de compot.


Am dat tortul la rece, pentru cateva ore, dupa care am inlaturat inelul formei detasabile. L-am imbracat in frisca ramasa.


Am ornat tortul cu ciocolata topita, cu piersici si cu zmeura.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

02.06.2015, 14:00

Yummi, vreau o felie!

Xandrinne 1

02.06.2015, 21:04

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:00

buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat