Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE135
PRIETENI158
Retete

Tarta cu sunca si ardei gras

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si...

Tarta cu foietaj, jambon si branza

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Taiem cubulete jambonul, tocam ceapa, ardeiul, radem branzeturile. Dezghetam foietajul. Calim ceapa in 2-3 linguri ulei, adaugam ardeiul, lasam sa se imprumute putin aromele, apoi adaugam jambonul. Amestecam si lasam pe foc tigaia pana se rumeneste usor jambonul. Batem ouale, le...

Salata Mazurka

In Salate la 26 Oct 2014

Zdrobim nucile introduse intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor. Scurgem fasolea si porumbul, le punem intr-un bol, impreuna cu nucile zdrobite. Taiem cubulete ardeiul si castravetii; pisam usturoiul. Taiem marunt patrunjelul. Amestecam bine toate acestea cu restul ingredientelor, si cu...

Salata in straturi

In Salate la 19 Oct 2014

Pieptul de pui se fierbe in apa sarata (puteti sa-l fierbeti cu niste legume si va alegeti astfel cu o supica ;) ); carnea fiarta se taie bucatele. Sfecla se coace, se decojeste, se da pe razatoarea mare. Ouale se fierb si se dau pe razatoare. Se rade si cascavalul, pe razatoarea mica. Daca...

Salata cu ton si naut

In Salate la 13 Oct 2014

Am scurs nautul de zeama, la fel si porumbul, si tonul de ulei, le-am pus intr-un bol. Ardeiul, spalat si curatat de seminte, l-am taiat bucatele. Am amestecat ingredientele, (puneti si patrunjelul taiat fin), am potrivit gustul de sare si piper, am asezonat cu zeama de lamaie, am pus si...

Pancakes cu porumb si patrunjel

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2014

Intai scurgem porumbul din conserva si-l trecem rapid printr-un jet de apa rece; tamponam boabele cu un prosop (hartie) de bucatarie absorbant. Oprim 50 g de boabe, iar restul, cca 200 g, le punem intr-un robot de bucatarie, impreuna cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, laptele,...

Salata cu ton

In Salate la 5 Sep 2014

Am tocat ceapa, nu marunt, sa se simta (ador ceapa verde!!), am feliat rosiile; am amestecat toate ingredientele intr-un bol (tonul nu l-am scurs, am folosit uleiul din conserva), am potrivit gustul de sare si piper, am stropit cu zeama de lamaie.

Tort cu crema de ciocolata, de post

In Dulciuri la 3 Sep 2014

Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat. Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu...

Chec cu menta

In Prajituri la 27 Iul 2014

Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de...

Tort cu ricotta si mousse de fructe de padure

In Torturi la 1 Iun 2014

Pentru blat mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie (si un praf de sare), timp de 20 de minute. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus; faina o punem in trei transe.  Turnam compozitia de blat intr-o forma cu pereti detasabili (a...

Muffins panettone

In Dulciuri la 25 Mai 2014

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta...

Pasca in trei straturi

In Prajituri la 25 Mai 2014

Intai pregatim smantana: punem malai intr-un bol, punem deasupra un tifon impaturit in trei, punem smantana in tifon si lasam la rece, macar 8 ore. Eu am facut un nod la tifon si am "invelit"  bocceluta formata cu malai. Presupunem ca s-au scurs cele 8 ore asa ca mixam ouale cu...

Pasca poloneza

In Prajituri la 18 Mai 2014

Facem aluatul: mixam oul cu zaharul, bine-bine, apoi adaugam untul moale si mixam iarasi. Amestecam faina cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Adaugam si laptele in amestecul cu ou, mixam putin si apoi incorporam si ingredientele uscate. Omogenizam. Tapetam cu hartie de copt o...

Prajitura de post cu morcovi si mere

In Prajituri la 14 Apr 2014

Amestecam uleiul, zaharul, zaharul vanilat si morcovul ras, intr-un bol, timp de 10 minute, cu un tel in forma de para sau o lingura de lemn; in final obtinem o compozitie semi-lichida. Adaugam apoi praful de copt si bicarbonatul stins, apoi faina; pentru ca am ajuns la faza "cat...

Biscuiti din fulgi de ovaz

In Dulciuri la 6 Apr 2014

Am aprins cuptorul, dupa care am zdrobit bananele (decojite :P) cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de ovaz si cu ciocolata. Am repartizat compozitia omogenizata, cu ajutorul unei lingurite, formand mici gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am aplatizat un pic gramajoarele....

Mug cake

In Prajituri la 9 Feb 2014

Amestecam intai faina, nuca, cacaua, sarea, praful de copt; amestecam si oul cu zaharul, laptele si uleiul. Peste acest amestec punem ingredientele uscate, amestecam bine, adaugam vanilia. Turnam compozitia obtinuta in cani (le umplem pe jumatate), adaugam niste zmeura si introducem canile...

Tort cu mascarpone si zmeura

In Torturi la 9 Feb 2014

Am oprit putina zmeura pentru decor, iar restul fructelor le-am facut piure, cu ajutorul unui blender. Am pus gelatina la hidratat, in apa rece, cca 10 minute. Am pus vasul cu gelatina la bain marie, pana s-a lichefiat gelatina. Am lasat la racorit. Am amestecat mascarponele cu zaharul si...

Prajiturelele zanelor

In Prajituri la 3 Feb 2014

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie. Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam...

Muffins cu budinca

In Prajituri la 2 Feb 2014

Pregatim intai budinca: amestecam praful de budinca cu zaharul si turnam treptat laptele; omogenizam si punem amestecul pe foc (intr-o craticioara, desigur ;) ). Fierbem, pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit budinca. Spumam margarina/untul cu zaharul si zaharul vanilat; incorporam pe...

Pizza cu cabanos si gogosar

In Pizza la 13 Oct 2013

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate...

Mini-pizza cu ciuperci

In Pizza la 13 Oct 2013

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate...

Pizza cu "Miez de lapte"

In Pizza la 13 Oct 2013

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate...

Pizza casei

In Pizza la 12 Oct 2013

Cernem faina si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia si presaram zaharul; turnam apa calduta si amestecam putin. Lasam asa 5-10 minute, dupa care incepem sa framantam aluatul, pana nu se mai lipeste de degete, avand grija sa incorporam si sarea si uleiul. Lasam la crescut o jumatate...

Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii

In Mancaruri de legume la 15 Sep 2013

Am curatat de coaja rosiile si le-am taiat cuburi; am incins uleiul de masline si am adaugat cateii de usturoi, feliati. Nu-i ardeti, ci ii prajiti putin. Am adaugat rosiile si restul ingredientelor: dafin, scortisoara, zahar, oregano, sare. Am lasat pe foc sosul cca 30 de minute, amestecand din...

Melcisori de pizza

In Pizza la 15 Sep 2013

Cern faina intr-un castron, fac o gropita in mijloc unde pun drojdia; peste drojdie presar putin zahar si torn apa calduta, amestecand usor-incerc sa fac chestia asta in gropita de care va vorbeam; las putin sa faca drojdia bulbuci, dupa care incep sa framant pana aluatul nu se mai lipeste de...

Pizza cu piept de pui

In Pizza la 15 Sep 2013

Mai intai am pregatit aluatul: in castronul cu faina am facut o adancitura unde am pus drojdia sfaramata, presarata cu zahar, dupa care am turnat usor lichidul caldut, amestecand cu o lingura, sa incorporez si putin din faina; am lasat sa dospeasca un pic drojdia dupa care am am amestecat si...

Aperitiv cu vinete si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Incalzim in tigaie putin ulei de masline, impreuna cu cateii de usturoi; scoatem usturoiul si prajim rapid pe ambele parti vanata, taiata in prealabil in felii de cca 1 cm grosime, pe care le-am sarat un pic. Scoatem pe prosoape absorbante si lasam la racorit. Asezam peste feliile de vanata...

Minitarte cu rosii si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Taiem aluatul in forme dreptunghiulare (10/15 cm), pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am mai folosit hartie, nu a fost nevoie); trasam cu rola de taiat pizza/rola de patiserie o margine de 1 cm, fara a taia complet aluatul.   Feliem rosiile, feliem si branza;...

Pateuri cu crema de branza si rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2013

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie. Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar. Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa....

Salata cu miez de lapte

In Salate la 5 Sep 2013

Spalam rosiile si le feliem; feliem branzica. Alternam pe un platou felii de rosii si de branza, potrivim gustul de sare si piper, stropim cu putin ulei.  Presaram cu busuioc.

Afisate 61 - 90 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 08.12.2022

Reteta de placinta cu ton

publicat la 28.01.2021

Supa crema de cartof dulce

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]