Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii

de Xandrinne in Mancaruri de legume, 15 Sep 2013 | 5176 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult sosul de rosii, a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata,
  • 1 cutie cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 linguri (generoase) cu branza de vaci,
  • 2-3 frunze de menta,
  • cateva fire de patrunjel, marar (marar nu am mai pus),
  • sare, piper,
  • cascaval ras,
  • sos de rosii, preparat din 500 g rosii,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 foaie de dafin,
  • putina scortisoara, sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii:

Am curatat de coaja rosiile si le-am taiat cuburi; am incins uleiul de masline si am adaugat cateii de usturoi, feliati. Nu-i ardeti, ci ii prajiti putin. Am adaugat rosiile si restul ingredientelor: dafin, scortisoara, zahar, oregano, sare. Am lasat pe foc sosul cca 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana acesta a inceput sa scada si sa se ingroase. Inainte de a-l folosi inlaturati foaia de dafin.

Am feliat vanata (cat mai subtire, eventual folositi o razatoare) pe lungime; feliile de vinete le-am uns cu putin ulei si le-am pus pe grill, cate 3 minute pe fiecare parte, pana s-au inmuiat un pic.

Am amestecat crema de branza cu branza de vaci si verdeata tocata; am potrivit gustul de sare si piper.

La un capat al feliei de vanata am pus o lingurita de umplutura si apoi am rulat.

Intr-un vas Jena am turnat sos, cat sa-i acopere fundul; am transferat rulourile si am turnat peste fiecare dintre ele cate o lingura de sos.

Am tinut vasul in cuptorul preincalzit, 15 minute, am scos vasul si am presarat cascavalul ras, apoi am mai copt 10 minute.

Am presarat putin patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui crema de branza cu branza de capra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de vinete cu sos grecesc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

16.09.2013, 10:42

super mancare

Xandrinne 1

16.09.2013, 22:24

Va multumesc!!

bianca92 1

07.10.2013, 22:44

Foarte interesant mod de a prepara vinetele. Imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de rosii si mozzarella