Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon

de Panacris in Mancaruri de legume, 17 Mai 2013 | 14409 vizualizari

 

Cartofi, ouă, bacon, smântână ce poate fi mai bun? Un fel ce se poate consuma la prînz sau cină, simplu sau alături de salată de sezon. Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • cartofi roșii de fiert 1000 g,
  • ouă 5-6 bucăți,
  • bacon 100 g,
  • smântână cca. 200 ml,
  • telemea de oaie cca. 100 g,
  • unt și pesmet pentru tapetat forma.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon:

Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă, în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub jet de apă rece. Se procedează la fel și cu cartofii. Se curăță de coajă apoi se taie rondele.


Se tapetează o formă termorezistentă cu puțin unt, se presară pesmet, apoi se așează un strat de rondele de cartofi, unul de ouă curățate și feliate, telemea rasă, din nou un strat de cartofi, unul de bacon, tăiat fideluță, 2-3 linguri de smântână, un nou strat de cartofi, unul de ouă feliate, telemea rasă. Se acoperă cu smântână toată suprafața, apoi se presară puțin pesmet.


Se introduce la cuptor, la 200 grade, neacoperit, cca. 20 de minute.


Se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia.

 

TIPS-URI

1

smântâna se poate înlocui cu iaurtul,

2

se poate folosi orice fel de telemea sau cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

laura_n 1

17.05.2013, 22:07

yummm

RuxyRux 1

17.05.2013, 22:53

Mmmm...ce bun!

diana_k 1

17.05.2013, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti