Pateuri cu crema de branza si rosii

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 1324 vizualizari

 

Pe blogul Bucatareselor vesele gasim o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj (1 pachet),
  • 6 cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 cepe rosii,
  • cateva rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • fulgi de chili, daca doriti - eu nu am mai pus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crema de branza si rosii:

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.


Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.


Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.


Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).


Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem pana se rumeneste frumos foietajul.

 

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema de branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

laura_n 1

13.09.2013, 14:30

sunt grozave

Lavinia 1

13.09.2013, 19:58

Lia_ 1

14.09.2013, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu pate