Prajiturelele zanelor

de Xandrinne in Prajituri, 3 Feb 2014 | 1360 vizualizari

 

Recent am gasit pe net un articol al unei reviste online in care era vorba despre aceste prajiturele ale zanelor, marca Jamie Oliver. Desigur, nu am rezistat tentatiei si le-am incercat; nu mi-a parut rau deloc :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • 225 g zahar tos,
  • 4 oua,
  • 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Glazura de fructe:
  • 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
  • 150 g zahar pudra.
  • Decor:
  • 50 g fructe.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturelele zanelor:

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.



Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).



Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.



Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.



Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.



Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.



Decoram cu fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Xandrinne 1

03.02.2014, 19:49

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:38

deyutzky 1

04.02.2014, 17:07

grozave!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Briose pandispan cu nutella