Prajiturelele zanelor

de Xandrinne in Prajituri, 3 Feb 2014 | 3109 vizualizari

 

Recent am gasit pe net un articol al unei reviste online in care era vorba despre aceste prajiturele ale zanelor, marca Jamie Oliver. Desigur, nu am rezistat tentatiei si le-am incercat; nu mi-a parut rau deloc :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225 g unt nesarat, la temperatura camerei,
  • 225 g zahar tos,
  • 4 oua,
  • 225 g faina, cernuta impreuna cu 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa a unei lamai.
  • Glazura de fructe:
  • 50 g fructe de padure proaspete (eu am folosit mure si afine congelate),
  • 150 g zahar pudra.
  • Decor:
  • 50 g fructe.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturelele zanelor:

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand ouale, si mixam dupa fiecare pentru incorporare. Inglobam faina, si, la urma, coaja de lamaie.

Pregatim o forma de briose: o ungem cu unt sau folosim hartiute individuale, pentru copt. Repartizam compozitia cu ajutorul unei linguri (umplem pana ajungem la 1/3 din inaltimea hartiei, sa ramana loc pentru crescut).

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 17-20 minute, sau pana prajiturelele trec testul scobitorii.

Scoatem prajiturile pe un gratar, la racorit.

Pentru glazura punem fructele intr-un robot de bucatarie, le zdrobim, dupa care adaugam si zaharul pudra; amestecam. Daca doriti, puteti trece fructele zdrobite prin sita, pentru un aspect reusit.

Repartizam, cu ajutorul unei lingurite, glazura de fructe peste prajiturile racite.

Decoram cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele zanelor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu dulce de leche