Tort cu crema de ciocolata, de post

de Xandrinne in Dulciuri, 3 Sep 2014 | 1217 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am pregatit un tort de post, ciocolatos; crema am descoperit-o pe blogul lalena.ro. Am fost foarte multumita de rezultat, a iesit peste asteptarile mele

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1/4 cana ulei,
  • 1 si 1/2 cana zahar,
  • 2 cani apa (eu am pus minerala),
  • 3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa),
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 praf de copt +1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie),
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de sare,
  • 3-4 linguri gem
  • Crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte de soia,
  • 350 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1/2 pahar zahar pudra,
  • 4 linguri cacao,
  • esenta de vanilie,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • sare (un varf de cutit).
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, de post:

Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat.

Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt; am tinut blatul in cuptor cam 45 de minute, intai la foc iute (5-10 minute), mai apoi la 180 de grade.


Pentru siguranta faceti testul scobitorii. Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat la racit.


Intre timp am pregatit siropul: am pus la fiert ingredientele, sa se topeasca zaharul; l-am lasat si pe acesta sa se raceasca.


Am pus intr-un pahar inalt laptele de soia, uleiul (care au fost la temperatura camerei) si zaharul pudra. Am introdus blenderul vertical pana la fundul paharului si l-am pornit; l-am tinut in aceasta pozitie 1-2 minute. Apoi l-am ridicat, incet; se observa cum se incorporeaza uleiul in lapte - treptat devine o emulsie. Am adaugat zeama de lamaie (mai ia din gustul uleiului), apoi cacaua, vanilia si sarea. Am folosi blenderul pana s-a uniformizat compozitia.


Am taiat blatul, in trei felii; am suprapus feliile insiropate si unse cu crema. Tortul l-am imbracat in crema de ciocolata.


Eu m-am jucat si cu o budinca de ciocolata, dizolvata in suc, pe care am repartizat-o pe prima felie de blat; sincer, nu ar fi fost nevoie, dar deh, eu-s mai cu mot :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

JessyMiller 1

19.03.2017, 19:50

arata super!!!!

mihaelar63 1

19.03.2017, 23:18

miki_a 1

20.03.2017, 00:12

Un tort foarte frumos și deosebit ...și de post! La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de cei dragi ție!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort " Black & White" Michael Jackson