Tarta cu piersici si migdale

de adela1981 in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 6004 vizualizari

 

sursa:
http://cozinhaderamona.blogspot.ro/

 

INGREDIENTE

  • 175 gr faina+ pentru framantat
  • 85 gr unt rece
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar
  • 140 gr unt moale
  • 1 ou + 2 albusuri
  • 100 gr migdale macinate
  • 50 gr faina
  • 4 piersici
  • gem de prune (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si migdale:

Am facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa. Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura. Am batut oul cu albusurile si zaharul , spuma. Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic. Pe urma ama adaugat migdalele macinate si faina. Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt. Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole. Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor. L-am uns cu gem de prune ( la Ramona nu era mentionat) si am turnat umplutura. Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute. Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta.


Dupa racire am pudrat cu zahar si am savurat cu maaare placere.


Delicioasa!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

BuburuzaBubu 1

04.09.2012, 09:06

Ella Carla 1

04.09.2012, 11:44

imi plac migdalele si piersicile...cu siguranta am s-o incerc!

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si miere