Tarta cu piersici si migdale

de adela1981 in Dulciuri, 2 Sep 2012 | 4580 vizualizari

 

sursa:
http://cozinhaderamona.blogspot.ro/

 

INGREDIENTE

  • 175 gr faina+ pentru framantat
  • 85 gr unt rece
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa
  • 100 gr zahar
  • 140 gr unt moale
  • 1 ou + 2 albusuri
  • 100 gr migdale macinate
  • 50 gr faina
  • 4 piersici
  • gem de prune (optional)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si migdale:

Am facut putine modificari asupra retetei, atat la ingrediente cat si la modul de preparare. Aluatul l-am pregatit in felul urmator, am amestecat faina cu un praf de sare si zaharul, apoi am adaugat untul rece si am framantat cu mana un aluat sfaramicios. Pe urma, am adaugat un galbenus si o lingura de apa si am framantat cu mana, apoi celalalt galbenus si o lingura de apa. Aluatul obtinut, l-am tinut la rece pana ce am pregatit umplutura. Am batut oul cu albusurile si zaharul , spuma. Apoi am adaugat untul moale si am amestecat energic. Pe urma ama adaugat migdalele macinate si faina. Am scos aluatul de la rece, am intins si am asezat intr-o forma de tarta dreptunghiulara, cu hartie de copt. Deasupra am mai asezat o hartie de copt si am pus boabe de fasole. Am copt aluatul cca 10 min, apoi am scos din cuptor. L-am uns cu gem de prune ( la Ramona nu era mentionat) si am turnat umplutura. Deasupra am asezat piersicile taiate felii subtiri, apoi am introdus la cuptor pentru inca 20 - 30 minute. Deasupra s-a colorat usor auriu, de acolo am stiut ca este gata tarta.


Dupa racire am pudrat cu zahar si am savurat cu maaare placere.


Delicioasa!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

BuburuzaBubu 1

04.09.2012, 09:06

Ella Carla 1

04.09.2012, 11:44

imi plac migdalele si piersicile...cu siguranta am s-o incerc!

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie