Placinta cu branza, merisoare si stafide

de RuxyRux in Dulciuri, 27 Noi 2015 | 1454 vizualizari

 

Dulce-sarata, o placinta intr-o combinatie delicioasa cu miros de copilarie...una doua o punea mama in tava...si Doamne cum mirosea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina cernuta
  • 7 oua
  • 225 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 400 g iaurt gras
  • 250 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare
  • coaja si zeama de la o lamaie

Umplutura:

  • 5 oua
  • 850 g branza (jumatate telemea sarata, jumatate branza dulce)
  • 10 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • stafide
  • merisoare dupa dorinta

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza, merisoare si stafide:

Eu am facut placinta in cantitate dubla, asa ca pentru o tava mai mica reduceti la jumatate ingredientele retetei.


Mai intai am separat ouale. Albusurile impreuna cu sarea, zaharul si vanilia le-am mixat ca pentru bezea.


Am topit untul si l-am lasat usor la racit.


Galbenusurile le-am amestecat usor ca la maioneza cu uleiul, apoi cu lamaia, iaurtul si la sfarsit untul topit. Am adaugat faina, praful de copt si am omogenizat cu un tel iar la sfarsit am pus albusurile batute spuma cu zahar pe care le-am incorporat prin invaluire.


Am uns forma si am turnat compozitia.


Umplutura:


Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am mixat spuma.


Branza am amestecat-o cu zahar, vanilie, coaja de lamaie si galbenusuri, apoi cu albusurile spuma, am adaugat stafidele.


Am pus umplutura peste aluatul din tava, am avut grija sa nu amestec cele doua compozitii, dar daca se intampla nu e nimic, nu se musca. :)))).


Am adaugat merisoarele, am razuit putina coaja de lime (optional) si am copt placinta timp de o ora la 180 de grade. Eu in ultimile zece minute am pus deasupra o foaie de copt ca sa nu se arda. Creste foarte frumos in tava.


Lasati placinta la racit, taiati-o in bucati si pudrati-o cu zahar...e minunata!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, merisoare si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

01.12.2015, 23:17

Ela, te imbratisez si desigur o poti face cum iti place tie

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:37

Delicioasa!!

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:12

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza