Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )

de Iulia22 in Dulciuri, 28 Apr 2013 | 4730 vizualizari

 

Este o reteta tipic Italiana,foarte usoara de preparat iar produsul final este exceptional!! Si vestea buna este ca e de post si pote fi consumata in aceata perioada :)

 

INGREDIENTE

  • un praf de sare,
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui ,
  • 1 pahar de vin rosu ori alb,
  • 1 pahar de zahar,
  • faina cat cuprinde,
  • 3 linguri de seminte de anason ori de fenicul (dupa preferinte),
  • jumatate pahar de zahar pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin ):

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta pana nu se mai prinde de degete si de peretii lighenasului.Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit 30 de minute.


In timpul acesta se da drumul la cuptor la 180 de grade si se tapeteaza tava mare de la cuptor cu hartie de copt.Jumatatea de cana de zahar se pune intr-o farfurie intinsa.


Dupa ce s-a odihnit aluatul,se ia cate o biluta si se formeaza covrigei care se inmoaie cu partea externa(cea care va fi pusa in sus pe tava)in zahar.Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.


Dupa ce s-au copt se scot pe un prosop curat si se lasa la racit.Daca vor fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic se pot pastra mai mult timp.


Este important sa folositi ca masura acelasi pahar.Eu am folosit un pahar putin mai mare si mi-au iesit trei tavi de covrigei.


Sunt foarte buni alaturi de un pahar de vin rosu !!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

28.04.2013, 23:55

adry88 1

29.04.2013, 10:31

buni

Iulia22 1

02.05.2013, 00:57

Va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit!!!Si cat despre covrigei..chiar va sfatuiesc sa ii preparati si voi!sunt foarte buni!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!