Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )

de Iulia22 in Dulciuri, 28 Apr 2013 | 5900 vizualizari

 

Este o reteta tipic Italiana,foarte usoara de preparat iar produsul final este exceptional!! Si vestea buna este ca e de post si pote fi consumata in aceata perioada :)

 

INGREDIENTE

  • un praf de sare,
  • 1 pahar de ulei de floarea soarelui ,
  • 1 pahar de vin rosu ori alb,
  • 1 pahar de zahar,
  • faina cat cuprinde,
  • 3 linguri de seminte de anason ori de fenicul (dupa preferinte),
  • jumatate pahar de zahar pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin ):

Intr-un lighenas se toarna mai intai paharul de zahar,apoi uleiul,vinul si semintele le anason.Se amesteca bine iar apoi se toarna faina atat cat sa iasa un aluat ca cel pentru paine.Se framanta pana nu se mai prinde de degete si de peretii lighenasului.Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit 30 de minute.


In timpul acesta se da drumul la cuptor la 180 de grade si se tapeteaza tava mare de la cuptor cu hartie de copt.Jumatatea de cana de zahar se pune intr-o farfurie intinsa.


Dupa ce s-a odihnit aluatul,se ia cate o biluta si se formeaza covrigei care se inmoaie cu partea externa(cea care va fi pusa in sus pe tava)in zahar.Se pune tava la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute.


Dupa ce s-au copt se scot pe un prosop curat si se lasa la racit.Daca vor fi depozitate intr-un recipient inchis ermetic se pot pastra mai mult timp.


Este important sa folositi ca masura acelasi pahar.Eu am folosit un pahar putin mai mare si mi-au iesit trei tavi de covrigei.


Sunt foarte buni alaturi de un pahar de vin rosu !!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

28.04.2013, 23:55

adry88 1

29.04.2013, 10:31

buni

Iulia22 1

02.05.2013, 00:57

Va multumesc tuturor pentru urarile de bun venit!!!Si cat despre covrigei..chiar va sfatuiesc sa ii preparati si voi!sunt foarte buni!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

Ciorba rapida de salau

pe 24.11 la 23:57

Tort Unicorn

pe 24.11 la 16:32

Tort pentru 2 aniversari

pe 24.11 la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Desert covrigi Polonezi