Tarta cu sunca si ardei gras

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 1510 vizualizari

 

O delicioasa reteta, pe care eu o am de la o prietena (virtuala), Alina, si careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 3/4 pachet de unt,
  • sare,
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 4 ardei grasi,
  • 200 g sunca,
  • 300 g branza de vaci,
  • 4 oua,
  • usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zeama de lamaie,
  • putin mustar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sunca si ardei gras:

Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele, apoi lasam la racorit.


Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.


Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.


Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti chef de framantat folositi un foietaj din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

09.11.2014, 19:55

MotanLaOale 1

10.11.2014, 00:54

MOKUSKA 1

10.11.2014, 13:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu sunca si ardei