Muffins panettone

de Xandrinne in Dulciuri, 25 Mai 2014 | 1038 vizualizari

 

O delicioasa reteta, preluata de pe blogul Olgutei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina,
  • 100 g zahar,
  • 12 g drojdie proaspata,
  • 130 ml lapte,
  • esenta de vanilie,
  • 1 ou intreg si 1 galbenus,
  • 100 g unt topit si racit,
  • 1 lingurita coaja de lamaie,
  • 1 lingurita coaja de portocala;
  • 40 g miez de nuca maruntita,
  • 20 g nuca de cocos,
  • 20 g stafide,
  • 20 g ciocolata, maruntita,
  • 40 g rahat,
  • 1 ou si nuca de cocos pentru uns si presarat deasupra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins panettone:

Cernem faina intr-un bol si facem in mijloc o gropita, in care punem drojdia sfaramata, 1 lingura de zahar si jumatate din cantitatea de lapte; amestecam usor, incorporand si putina faina. Obtinem un aluat moale, moale; lasam la crescut, 10 minute. In restul de lapte amestecam zaharul si esenta de vanilie; amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam laptele, oul si galbenusul, untul topit, peste aluatul cu drojdie. Punem si un praf de sare. Mixam pana obtinem un aluat omogen, care face basici. Punem si coaja de lamaie si cea de portocala; lasam aluatul la dospit 30-40 de minute.



Pregatim umplutura: miezul de nuca maruntit, rahatul taiat cuburi, stafidele, ciocolata, nuca de cocos - se amesteca intr-un castron toate.


Incorporam amestecul de mai sus, usor, in aluatul dospit. Turnam cate o lingura de aluat in forme de muffins, captusite cu hartiute de copt. Lasam la dospit alte 30 de minute.


Aprindem cuptorul; ungem muffins-urile cu ou batut, presaram deasupra nuca de cocos si coacem la 180 de grade pana devin usor aurii (ale mele au fost ceva mai "bronzate").

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

kukibella 1

26.05.2014, 10:31

Pushaa 1

26.05.2014, 13:06

Xandrinne 1

26.05.2014, 23:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu iaurt si cacao