Cheesecake cu ciocolata

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 5088 vizualizari

 

M-am inspirat dupa Cheesecake-ul facut de vio_dreams. http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-marmorat-cu-ciocolata-50846.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10-15 g)
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de ness (1 lingurita)
  • 1 plic de gelatina (10-15 g)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Blatul:

Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.

Crema alba:

Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare.La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj. 

Crema de ciocolata:

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.

Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita.

Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cheesecake cu ciocolata-0
Cheesecake cu ciocolata-1
Cheesecake cu ciocolata-2
Cheesecake cu ciocolata-3
Cheesecake cu ciocolata-4
Cheesecake cu ciocolata-5
Cheesecake cu ciocolata-6
Cheesecake cu ciocolata-7
Cheesecake cu ciocolata-8
Cheesecake cu ciocolata-9
Cheesecake cu ciocolata-10
Cheesecake cu ciocolata-11
Cheesecake cu ciocolata-12
Cheesecake cu ciocolata-13

COMENTARII (10)

laura_n

laura_n 1

16.06.2014, 21:54

mihaelalalala

mihaelalalala 1

17.06.2014, 12:27

Minuntata reteta!!!

Panacris

Panacris 1

20.05.2015, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!