Cheesecake cu ciocolata

de oanapl in Torturi, 20 Feb 2017 | 6710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 170 g unt
  • pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 15 g gelatina granule
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 10 picaturi esenta rom
  • pentru mousse de ciocolata:
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri zahar
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Rupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati.

Amesteci totul bine. Pui un inel reglabil pe un platou, torni amestecul de unt si biscuiti in interior, dupa care, cu ajutorul unui pahar, presezi biscuitii. Dai blatul la frigider si pregatesti umplutura.

Intr-un castron mic, hidratezi gelatina in 4 linguri cu apa. Intr-un castron incapator, mixezi branza de vaci pana obtii o crema fina, dupa care o amesteci cu crema mascarpone si zaharul pudra.  Adaugi extractul de vanilie si esenta de rom. Amesteci bine. Topesti gelatina pe baie de aburi, iei 3 linguri din compozitia de branza si o incorporezi in gelatina topita. Torni amestecul cu gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia. 

 Mixezi frisca lichida si o adaugi amestecului de branza. Imparti amestecul de branza in 2 parti. Adaugi fulgii de ciocolata (sau ciocolata data pe razatoare) peste o parte din branza si amesteci. 

Torni amestecul cu fulgi de ciocolata peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai din nou la frigider.

Pregatesti mousse-ul de ciocolata astfel: amesteci frisca lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezi pe aragaz. Aduci frisca lichida la punctul de fierbere si stingi focul. Adaugi ciocolata neagra si cacaua si amesteci totul pentru a obtine o compozitie omogena. Lasi compozitia sa se raceasca, dupa care o amesteci cu crema de branza. 

 Scoti platoul de la frigider si torni amestecul de ciocolata. Nivelezi bine si dai forma din nou la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte. Indepartezi inelul reglabil, trecand mai intai cu grija un cutit pentru a-l desprinde de prajitura. Ornezi cu ciocolata topita, dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Claudia