Cheesecake cu ciocolata

de oanapl in Torturi, 20 Feb 2017 | 3567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g biscuiti cu cacao
  • 170 g unt
  • pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g fulgi de ciocolata
  • 15 g gelatina granule
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 10 picaturi esenta rom
  • pentru mousse de ciocolata:
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao neagra
  • 2 linguri zahar
  • pentru decor:
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Rupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati.


Amesteci totul bine. Pui un inel reglabil pe un platou, torni amestecul de unt si biscuiti in interior, dupa care, cu ajutorul unui pahar, presezi biscuitii. Dai blatul la frigider si pregatesti umplutura.


Intr-un castron mic, hidratezi gelatina in 4 linguri cu apa. Intr-un castron incapator, mixezi branza de vaci pana obtii o crema fina, dupa care o amesteci cu crema mascarpone si zaharul pudra. Adaugi extractul de vanilie si esenta de rom. Amesteci bine. Topesti gelatina pe baie de aburi, iei 3 linguri din compozitia de branza si o incorporezi in gelatina topita. Torni amestecul cu gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amesteci bine, pana se omogenizeaza compozitia.


Mixezi frisca lichida si o adaugi amestecului de branza. Imparti amestecul de branza in 2 parti. Adaugi fulgii de ciocolata (sau ciocolata data pe razatoare) peste o parte din branza si amesteci.


Torni amestecul cu fulgi de ciocolata peste blatul de biscuiti, nivelezi si dai din nou la frigider.


Pregatesti mousse-ul de ciocolata astfel: amesteci frisca lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezi pe aragaz. Aduci frisca lichida la punctul de fierbere si stingi focul. Adaugi ciocolata neagra si cacaua si amesteci totul pentru a obtine o compozitie omogena. Lasi compozitia sa se raceasca, dupa care o amesteci cu crema de branza.


Scoti platoul de la frigider si torni amestecul de ciocolata. Nivelezi bine si dai forma din nou la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte. Indepartezi inelul reglabil, trecand mai intai cu grija un cutit pentru a-l desprinde de prajitura. Ornezi cu ciocolata topita, dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

oanapl 1

21.02.2017, 14:15

Va multumesc de aprecieri!

mihaelar63 1

23.02.2017, 12:58

Un deliciu

oanapl 1

23.02.2017, 16:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

Ficat de porc cu ceapa

pe 29.03 la 22:02

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caramel si ciocolata