Tort doua inimi gemene

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Feb 2011 | 3623 vizualizari

 

Un tort delicios, pentru indragostiti si nu numai :P, realizat intr-un timp relativ foarte scurt, fara pasta de zahar ornat cu crema.Chair daca exteriorul nu este foarte reusit(isi merita scuzele e facaut la o ora f. tarzie) interiorul e foarte foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • -3 oua
  • -200 gr zahar
  • -200 gr smantana
  • -300gr faina
  • -1 praf de copt
  • - 1 plic capucino/ 3 in 1
  • Blat 2:
  • -100 gr unt
  • -3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 50 ml lapte
  • -250 gr faina
  • - 1lingura mac
  • -1 praf de copt
  • Crema 
  • - 3 oua
  • - 300 ml lapte
  • -2 linguri amidon
  • -200 ml frisca
  • -50 ml sheridan's
  • - 1 plic gelatina
  • - clorant rosu
  • sirop:
  • -100 ml apa
  • -100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort doua inimi gemene:

Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea.



Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.



Crema: se amesteca galbenusurile cu amidon , zahar si un pic de lapte se pune pe foc se mesteca sa nu se lipeasca cand se ingroase (dupa ce da in clocot) se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. Se amesteca crema de oua cu gelatina hidratata (dupa intructiunile de pe ambalaj) cu frisca, albsurile batute bine, si sheridan's.



Se impart blaturile in doua se insiropeaza se pune crema mai mult de jumate apoi al doilea blat. In crema ramasa se pune colorant si cu aceasta se imbraca tortul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort doua inimi gemene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

16.02.2011, 16:44

ce ingenios ? frumos,frumos

mirela0911 1

17.02.2011, 21:10

ce frumos e, si delicios

gaby_gabytza 1

25.08.2011, 11:30

ai o inima ff mare mai ales k e dubla,foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe